Revalidatie
Het behandelen en begeleiden van mensen met hun specifieke klacht waarbij "doelgericht en verantwoord bewegen" centraal staat

Actieve revalidatie


Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat medische trainingsprogramma’s het prestatievermogen en de kwaliteit van leven doen toenemen. In onze behandelingen ligt daarom de nadruk op een actieve bijdrage van de patiënt in de vorm van oefenen en het dragen van eigen verantwoordelijkheid.

Behandeltraject


Klachten of blessures kunnen alleen succesvol worden behandeld als de oorzaak duidelijk is. Door middel van een vraaggesprek, gevolgd door aanvullend onderzoek, wordt het ontstaan van uw klachten gedetailleerd in kaart gebracht.

Dit vormt de basis voor het opstellen van een specifiek behandelingsplan en bijbehorend advies. Dit is meestal een uitgekiende combinatie van therapeutische behandelingstechnieken en het uitvoeren van een aangepast bewegingsprogramma.

Maatwerk


Uw behandeling is maatwerk. Uw eigen behandelingsplan, eventueel aangevuld met sportspecifieke oefeningen, zorgt ervoor dat optimaal herstel wordt gerealiseerd. Door u bovendien inzicht te geven in uw klacht kan terugkeer worden voorkomen. Door onze verscheidenheid aan specialisaties kunnen wij u een goede kwaliteit zorg bieden, afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Praktische informatie

Behandelingen en het verstrekken van adviezen gebeuren steeds op afspraak.
Afspraken kunnen gemaakt worden op alle werkdagen van 8u30 tot 22u.
U kunt ons bereiken op het telefoonummer 03-666.34.51 (vanuit het buitenland: 0032-3-666.34.51)

Op de eerste zitting vindt er een uitgebreid intakegesprek plaats waarin het (relevante) medische verleden, de aard en de oorzaak van de klachten worden besproken.

Door middel van een nader onderzoek worden de klachten van de patiënt verder geanalyseerd.

In de mate van het mogelijke wordt er getracht een indicatie van de totale tijdsduur van de revalidatie- en trainingsperiode voorop te stellen.

Door middel van regelmatige evaluaties en/of testen worden vorderingen bijgehouden in een persoonlijk dossier.