Kinesis, de mens centraal

Wat is kinesis?

Dit is een nieuwe trainingsmethode die plaatsvindt in een body & mind ontspannende ruimte. In de ontwikkeling van kinesis heeft de mens en zijn beweging centraal gestaan. Door gebruik te maken van een nieuwe techniek is het mogelijk om iedere denkbare beweging van het menselijk lichaam te trainen. Men kan met behulp van de kabels die achter een designwand zijn verwerkt, in iedere gewenste richting weerstand geven.

In kinesis traint men bewegingen heel doelgericht en functioneel. Dit zijn vaak bewegingen uit het dagelijkse leven zoals bv. opstaan, duwen, trekken, traplopen, optillen. Een goede houding, balans, stabiliteit, lenigheid en kracht staan hierbij centraal. Met deze werkwijze train je deze eigenschappen. Hierdoor maak je je lichaam sterker en heb je minder snel last hebt van blessures, een slechte houding en stijfheid.

Kinesis voor wie?

Deze werkwijze is geschikt voor iedereen die in goede conditie wil zijn en wil afvallen zonder de traditionele manier onder de vorm van krachtoefeningen en kilo?s tillen. Door de minimale weerstand en herkenbare bewegingen is kinesis uitermate geschikt voor de minder fitte en ouderen.

De lessen worden zowel in groepsverband als individueel gegeven. Altijd onder intensieve begeleiding van een kinesitherapeut.

Kinesis is eveneens geschikt voor iedereen die een specifieke sport beoefent en een specifieke techniek wil trainen zoals bv. de slag bij het tennissen of de swing bij het golfen. Hierdoor kan men zijn prestaties verbeteren en blessures voorkomen.

Ook voor mensen met rug- en nekklachten is kinesis een goede trainingsmethode. Door de enorme hoeveelheid aan bewegings- en trainingsmogelijkheden kan de kinesitherapeut het trainingsprogramma specifiek maken en op ieder gewenst niveau. Hierdoor is kinesis zowel geschikt voor de beginnende als voor de gevorderde sporter.

Maak vandaag nog uw afspraak op het nummer 03/666.34.51 en keer terug naar de oorsprong van bewegen en beweeg je in alle vrijheid met Kinesis!

Verantwoord bewegen staat centraal!

Wat maakt de trainingen uniek?
  • Je lichaam wordt op een duurzame en veilige manier geprikkeld door bewegingsoefeningen die het dagelijks leven vergemakkelijken
  • Verantwoord bewegen staat centraal. Je wordt door een professional begeleid
  • Je uithouding en kracht verbeteren zonder extra blessuren te veroorzaken
  • Je deelt je ervaringen met andere sporters, je wordt ge├»nspireerd door anderen en je hebt dat sociale contact wat voor Fun zorgt tijdens het trainen.